Поликлиника Манолеви

Интерна медицина

zamasten-crn-drob

Регенерација или обнова на црниот дроб преку промена во видот на храна и физичката активност

Неалкохолно замастениот црн дроб не претставува едно “обично замастување“ туку, состојба која мора многу внимателно да се процени кај секоја индивидуа поединечно, да се направи дијагностичка проценка и степенување кои понатака ќе водат кон правилен терапевтски пристап.

Регенерација или обнова на црниот дроб преку промена во видот на храна и физичката активност Read More »

Субакутен Тироидитис: причина за болка во вратот

Имате болка во вратот? Тоа би можело да биде субакутен тироидитис. Посетете ја Поликлиника Манолеви или закажете преглед кај д-р Александар Манолев, нашиот специјалист по интерна медицина. Со неговата експертиза, тој може точно да дијагностицира и третира болка во вратот поврзана со акутно воспаление на тироидната жлезда. Не дозволувајте непријатноста повеќе да ве спречува!!

Субакутен Тироидитис: причина за болка во вратот Read More »

Бојан Киров – Дијабетесот не ми претставува никаква пречка да го живеам животот нормално, како и секој друг човек

По повод 14-ти Ноември, светскиот ден на дијабетесот, во чест на 5000 деца и возрасни во Република Македонија кои живеат со дијабетс Тип 1, Бојан Киров планира 5 искачувања на планината Водно (1060 метри) во текот на 1 ден при што секој 1 метар искачување симболично ќе биде посветен за секој пациент со Т1. За

Бојан Киров – Дијабетесот не ми претставува никаква пречка да го живеам животот нормално, како и секој друг човек Read More »

Искачување на Водно, 5000 метри за 5000 луѓе со Т1Д

По повод 14-ти Ноември, светскиот ден на дијабетесот, во чест на 5000 деца и возрасни во Република Македонија  кои живеат со дијабетс Тип 1, Бојан Киров планира 5 искачувања на планината Водно (1060 метри) во текот на 1 ден при што секој 1 метар искачување симболично ќе биде посветен за секој пациент со Т1. За

Искачување на Водно, 5000 метри за 5000 луѓе со Т1Д Read More »

Кабинет по интерна медицина

Д-р Александар Манолев Почитувани и драги пациенти, пријатели и граѓани, Интернистичкиот блог во склоп на останатите специјалистички артикулации при Поликлиника Манолеви ќе има за цел да го подигне знаењето за голем број на заболувања,  од кои најголем дел се често присутни и одговорни за високата стапка на болести кај граѓаните. Интернистичката работа има јубилејна 10

Кабинет по интерна медицина Read More »